vineri, 22 ianuarie 2016

Programul SmartLOGOS- Screening logopedic GRATUIT
PROGRAMUL SmartLOGOS

Program gratuit de evaluare a dezvoltarii limbajului in randul copiilor prescolari si scolari mici,  din unitatile de invatamant de stat sau private, din regiunea Bucuresti –Ilfov.

Programul SmartLOGOS prevede depistarea precoce a  copiilor cu blocaje in dezvoltarea limbajului, in vederea  interventiei timpurii.
*    Statistic, tulburarile de vorbire apara la 28% la copiii de varsta prescolara si scolara mica.

*    Cum apare?
 Copilul nu constientizeaza singur care e pozitia corecta, exacta de pronuntie a sunetelor pe care le omite sau deformeaza sau ce ritm ar trebui sa aiba in vorbire pentru a se face inteles de catre ceilalti. Uneori e insuficient faptul ca ii oferim un model verbal corect.

Pana la varsta de 4-5 ani, limbajul copilului ar trebui sa fie deja structurat.
Actiunea adultilor, responsabili de cresterea si educarea copiilor este primordiala in evaluarea si recuperarea copiiilor cu dificultati de vorbire.
In cazul in care copilul deformeaza sunete sau le omite, varsta cea mai potrivita pentru interventie este cea de 4-5 ani.

*    Nerecuperate la momentul optim interventiei, dislalia copilului de varsta prescolara va genera digrafia si dslexia scolarului mic.
Acest lucru determina la nivelul copilului o slaba integrare in colectivul scolar,stima si imagine de sine scazuta, demotivare pentru invatare.

Daca sunteti interesati de colaborare, in cadrul institutiei dvs de invatamant,
 va rugam sa ne contactati:

Psiholog-Logoped Emilia Popa: 0766631839

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu