joi, 17 noiembrie 2011

Dezvolatarea Stimei de Sine

In clasa de elevi, avem responsabilitatea descoperirii potentialulului fiecarui elev. Este datoria noastra sa ii ghidam pe cei mici sa le oferim un spatiu unde sa creasca , sa se dezvolte. Aveti curaj si indraniti sa ii sprijiniti pe cei mici....
Va voi oferi o paleta de jocuri sau teme de discutie, pe care le-am utilizat in cadrul activitatilor de dezvoltare a abilitatilor emotional ale copiilor.

Obiectiv
Creşterea stimei de sine a elevilor
Durată
20 min.
Materiale

Desfăşurarea activităţii
1. Aşezaţi elevii în cerc. Pentru această activitate şi dvs. faceţi parte din grup. Spuneţi-le elevilor că scopul activităţii este de a-şi identifica propriile calităţi şi de a învăţa să facă şi să accepte complimente.
2. Cereţi elevilor să se gândească la o calitate pe care o apreciază la colegul din stânga. Aceasta trebuie să se refere la caracteristici şi atribute personale, şi nu la trăsături externe ca :zâmbetul, părul, ochii. Rugaţi elevii să transmită colegului din stânga ceea ce apreciază la el. Cel care primeşte complimentul, răspunde simplu „Mulţumesc”.
3. Discutaţi cu elevii importanţa formulării şi acceptării complimentelor. Încheiaţi activitatea prin abordarea temelor prezentate la „Discuţii”
Discuţii
o Ce a fost mai dificil: să identifici o calitate sau să primiţi un compliment?
o Cum vă simţiţi atunci când sunteţi în postura de a face un compliment?
o De ce credeţi că este important să ne identificăm propriile calităţi?
De urmărit
Elevii:
o să identifice calităţi ale colegilor
o să formuleze complimente celorlalţi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu