miercuri, 23 noiembrie 2011

Jocuri pentru dezvoltarea autocunoasterii, imaginii de sine si autoafirmarii

1. Cartea mea de vizita
Se folosesc creioane colorate, carton sau hartie colorata. Se cere copiilor sa aleaga dintre culori, carton si hartie colorata oferita. Cu ajutorul acestor material copiii trebuie sa deseneze un simbol despre ei care ii caracterizeaza(se pot da mai multe criterii dupa care sa aleaga simbolurile). Agatand pe piept”cartea de vizita”copiii se aseaza in cerc si isi prezinta aceste simboluri explicand fiecare in parte de ce a ales acest simbol si ce reprezinta.
2. Situatii neplacute
Copii se gandesc la o situatie neplacuta, in care ai au trebuit sa relateze cele intamplate unor adulti. Ex: au spart la scoala un geam si a trebuit sa isi recunoasca vina.Cum au formulat problema, cum s-au simtit, cum a reactionat invatatoarea? Impreuna sa gaseasca modalitatea cea mai buna de relatare a unor evenimente neplacute, eventual sa dramatizeze situatia respective si sa fie jucata de cat mai multi copiii.
3. Pupitru de conducere a lumii
Copiii vor desena un pupitru, cu ajutorul caruia, ei “pot sa conduca lumea”.Cu ajutorul butoanelor de pe acest pupitru ei vor putea sa schimbe lucruri din lume.
Dupa terminarea desenului, fiecare copil va prezenta functionarea pupitrului sau si modalitatea in care el ar conduce lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu